Enkel Rom & Valnötkaka

Herr H hade en beställning på en kaka som skulle innehålla kardemumma & valnötter, själv föredrar jag lite tyngre varianter som tex Brownie.. 😛 Rörde dock snabbt ihop en kaka av sockerkaketyp och tillsatte kardemumma, hackade valnötter och en skvätt rom! Kakan är även denna gjord i micron, men går såklart att göra i vanlig ugn!

En så ”lätt” kaka kan med fördel serveras med lite smaskiga tillbehör som grädde & chokladsås tycker jag!

Det här behöver du:

  • 2 ägg
  • 2 dl socker
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 tsk malen kardemumma
  • 1 dl hackade valnötter
  • 1 msk rom (eller lite till) 😀
  • 1 dl vatten

Gör såhär:

Vispa ägg och socker fluffigt. Rör ihop alla torra ingridienser och rör ner i smeten, tillsätt vatten och rom, rör till en jämn smet. Grädda i ugn 175 grader ca 20-25 minuter. Jag använde microns crisppanna och körde på crisp 8 min.

Servera gärna med grädde & chokladsås.

Tjoff in i ugnen, hinner bara vispa grädden är kakan klar!

Kaffe & kaka, klart på typ 15 minuter!