Bulgursallad med stekt halloumi, pinjenötter & yoghurtsås

Halloumi kan man få ett plötsligt sug efter, smaken, koncistensen, mmmm det ÄR gott! 🙂 Speciellt tillsammans med en matig sallad, en god yoghurtsås och ett gott bröd till! Denna sallad var en av de godaste vi ätit på ett bra tag så den kommer defenitivt göras snart igen! 🙂

Det här behöver du:

 • 1 paket halloumi

 • 3 dl Bulgur (okokt)

 • 1 lime/citron  (rivet skal och saften)

 • ½ rödlök

 • 1 liten röd paprika

 • ½ gurka

 • 1 avocado

 • ca 1 dl pinjenötter

 • 1 näve hackad koriander

 • ca 50 g valfri sallad

 • 2 dl turkisk yoghurt

 • 1 vitlöksklyfta

 • olivolja

 • salt o peppar

Gör såhär:

Koka bulgur, låt svalna en aning, ringla över lite olivolja och rör om. Hacka grönsakerna, löken, koriander och salladen, rör ner bland bulgurn. Pressa i lite citronsaft och smaka av med salt & peppar. Skär halloumin i skivor (ca 5 mm tjocka) stek i het stekpanna med lite olivolja (eller grilla). Lägg upp salladen på ett fat, toppa med Halloumin, avocadon, strö över pinjenötterna.


Yoghurtsås:

Blanda yoghurten med pressad vitlök, citron/lime saft och lite rivet skal. Rör ner hackad koriander( lite torkad mynta använde jag med). smaka av med salt & peppar.

En lite syrlig yoghurtsås med koriander & mynta är gott till…