Ljuvlig Rabarberkaka med Vitchoklad
Idag hittade jag rabarber i affären, man blir lika lyrisk varje gång! 😀 Väl hemma började jag fundera på vad det skulle bli av dem och mindes att Jennie haft ett smarrigt recept på rabarberkaka som fick utgöra grunden till min! 🙂
Vitchokladen blev som en spännande överraskning när man åt kakan, underbar kombination!
Det här behöver du:
2 Ägg
2 dl Strösocker
1 tsk Vaniljsocker
1 tsk mortlade Kardemummakärnor (eller malen kardemumma)
2 tsk Bakpulver
3 dl Vetemjöl
1 dl Mjölk
125g smält Smör
2 stjälkar Rabarber
50g Smör
0,5 dl Socker
2 krm malen Kanel
70 g hackad Vitchoklad
Gör såhär:
Vispa ägg och socker fluffigt. Blanda vaniljsocker, kardemumma, bakpulver och vetemjöl väl, rör ner i smeten. Blanda till en jämn smet och rör i mjölken och det smälta smöret. Häll smeten i en smörad och bröad form (med löstagbarkant). Skala och skiva rabarbern. Stek bitarna mjuka i smör, socker och kanel. Hacka vitchokladen grovt och strö ut över smeten. Klicka ut rabarberbitarna och spadet från stekpannan i kakan. Grädda i nedre delen av ugnen i 180 grader, ca 35-40 minuter.
Pudra gärna lite florsocker över kakan före servering, servera ev med lite vaniljvisp!
Hackad vitchoklad…
Rabarberröran…
Klar att avnjutas!
Ta en bit!