Bruschetta
Igår var en dag då vi inte ville ha nån tung mat och båda hade ätit ordentlig lunch på dagen så det fick bli en Bruschetta, oliver, tonfisk & fetost! Lagom lätt och supergott!
Det här behöver du:
4 st tomater
2 st vitlöksklyftor
½ kruka basilika
½ hackad rödlök
2 msk olivolja
1 nypa salt
1 nypa svartpeppar
4 skivor lantbröd
Gör så här:
Finhacka löken och tomaterna som helst ska vara rumsvarma. Pressa en vitlöksklyfta, hacka basilikan och blanda med tomaterna, tillsätt oljan. Smaksätt med salt och svartpeppar.
Rosta brödet högst upp i ugnen på ca 250 grader eller i en brödrost. Brödet ska va knaprigt! När brödet är klart, gnugga en vitlöklsklyfta (som du skurit på mitten) på bröden.
Servera tomatröran ovanpå.
PS: Ni får hålla ögonen öppna, det är många spännande tävlingar pågång i bloggen! 😉