Vänskapskakan Herman på Kardemumma Gummans vis

Nu är Herman klar! Smakade väldigt gott, blev stor & frodig, doftade underbar under gräddning. Önskar man kunde överföra dofter också i ett blogg inlägg. 🙂 Tack till Helena för starten samt stort lycka till, till de 4 som fick smeten av mig! Kommer att skicka med av kakan då H åker till jobbet, så alla ni på PB som vågar får äta! 😉
Bakade kakan i den gamla kakformen jag fyndade på loppis hemma i Finland. Söt!

Ändrade ju som sagt lite ifrån orginal receptet jag fick av Helena, så här såg mitt ut:

Vänskapskakan Herman

herman

Herman är en vänskapkaka som inte kan köpas men som kan tas emot som gåva. Herman bygger på en naturlig jäsningsprocess och blir färdig på 10 dagar. Herman ska inte bo i kylskåp eller ha något lock, men man kan täcka med en handuk.

DAG:

1. Dagen man får Herman. Häll över honom i en skål.

2. Rör runt i Herman 2-3 ggr under dagen.

3. Som dag 2.

4. Herman är hungrig. Ge honom 2 dl mjöl, 2.5 dl socker, 2 dl mjölk och rör om.
5. Som dag 2.

6. Som dag 2.

7. Som dag 2.

8. Som dag 2.

9. Herman är hungrig igen. Ge honom samma som dag 4.
Dela Herman i 5 lika stora delar. Ge bort 4 delar tillsammans med detta recept till några vänner.
En behåller du själv.

10. Herman är hungrig. Ge honom:
* 1 dl matolja
* 2.5 dl socker
* 3.5 dl vetemjöl
* 1 tsk salt
* 1 tsk bakpulver
* 2 tsk kanel
* 2 tsk malen kardemumma
* 3 ägg
* 2 rivna äpplen
* 100 g fruktbitar (Dr. oetker)

Blanda och häll i bröad form. Grädda i 170 grader i minst 1 h.

Rekomderar: Ha i ugn 10 minuter extra!

Söker ni istället startdegen?! Då hittar ni den HÄR!